اموزشی/علمی /ارتباطی

اموزشی/علمی /ارتباطی

این وبلاگ ب منظور ایجاد اموزش ارتباطات و نکات علمی طراحی شده است.
اموزشی/علمی /ارتباطی

اموزشی/علمی /ارتباطی

این وبلاگ ب منظور ایجاد اموزش ارتباطات و نکات علمی طراحی شده است.

جهان از دریچه دوربین شما

قله اورست

ا ارتفاع 8848 متر ، اورست ، بلندترین کوه در زمین است. این کوه در مرز بین نپال و تبت واقع شده است. بلندترین کوه در جهان تمام کوهنوردان را از سرتاسر دنیا جذب می کند. اگر چه کوه های هشت هزار متری دیگر مانند کادو (K2) برای صعود بسیار مشکل تر هستند، اما کوه اورست هنوز هم خطرات بسیاری مانند بیماری بر اثر ارتفاع زیاد، آب و هوا و باد را دارد. افرادی که در طی صعود می میرند، معمولا همانطور رها می شوند، و پیدا کردن اجساد آن ها نزدیک مسیرهای استاندارد کوهنوردی غیر معمول نیست.

گراند کانیون

گراند کانیون در شمال آریزونا قرار دارد و یکی از جاذبه های توریستی بزرگ در ایالت متحده است. این دره بیش از چندین میلیون سال است که توسط رودخانه کلرادو (Colorado River) کنده کاری شده و بیش از 1.6 کیلومتر عمق و 446 کیلومتر طول دارد. گراند کانیون ، عمیق ترین یا طولانی ترین دره در جهان نیست ، اما اندازه ی بسیار بزرگ و مناظر رنگارنگ و ترکیبی آن نقاط زیبا و جذابی را به گردشگران سرتاسر جهان ارائه می دهد.

آبشار آیگاسو

آبشارهای آیگاسو یا آبشار ایگواکو یکی از عجایب طبیعی جهان در مرز بین برزیل و آرژانتین است. این نظام متشکل از 275 آبشار در امتداد رودخانه آیگاسو می باشد. اکثر آبشارها دارای 64 متر ارتفاع هستند. چشم گیر ترین آن ها گلوگاه شیطان (Devil’s Throat) نام دارد که به شکل یو می باشد و 82 متر ارتفاع و 150 متر عرض و 700 متر طول دارد.

خلیج ها لانگ

خلیج ها لانگ یا خلیج هالونگ در شمال ویتنام دور یک خط ساحلی طولانی 120 کیلومتری واقع شده است، و به عنوان "خلیج نزولی اژدها" (Bay of Descending Dragons) ترجمه می شود. این خلیج دارای هزارن جزیره است که هر کدام دارای پوشش گیاهی جنگلی هستند، و تشکیل یک منظره دیدنی و جذاب از ستون های سنگ آهکی در دریا را می دهند. بسیاری از جزیره ها تو خالی می باشند و دارای غارهای عظیمی هستند ، و دیگر جزیره ها دارای دریاچه ها و برخی روستاهای شناور ماهی گیری می باشند.



چشم قوی همچو عقاب

مراقبت از چشم ها   

بدون شک بینایی یکی از مهمترین حس‌ های انسان است و نه تنها به این علت که در ارتباط با محیط خارج از بدن نقش مهمی دارد بلکه بیشتر از این رو که اختلال دید سبب کاهش یادگیری نیز می شود. فرد با حس بینایی از خود محافظت نموده تعادل خود را حفظ کرده قدرت خلاقیت پیدا نموده و بالاخره از دیدن محیط اطراف لذت می برد. داشتن بینایی نعمت بسیار بزرگی است و اگر انتظار داریم که چشمانمان برای تمام مدت عمر به ما خدمت کنند بایستی نهایت دقت را در مراقبت از آنها به عمل آوریم. در زیر با برخی نکات بهداشتی جهت مراقبت از چشم ها آشنا می شویم :

 

۱- استفاده از مواد غذایی متناسب و حاوی ویتامین های مختلف به ویژه ویتامین A

  • ویتامین A در منابع گیاهی به صورت پیش ویتامین (انواع کاروتن ها به ویژه بتاکاروتن) و در منابع حیوانی به شکل رتینول فعال یافت می شود.
  • بهترین منابع حیوانی ویتامین A جگر، قلوه، زرده تخم مرغ، شیر پرچربی، کره، روغن کبد ماهی و ماهی های کوچک با جگر (کیلکا) می باشد.
  • بهترین منابع گیاهی ویتامین A سبزی های با برگ سبز تیره مانند: اسفناج، کاهو، سبزی های زرد مثل هویج و کدو حلوایی، میوه های زرد و نارنجی مثل: زردآلو، قیسی، خرمالو، نارنگی و طالبی، موز، خربزه وانواع مرکبات می باشد.

 

۲- خواب و استراحت کافی

باید بین کارتان استراحت داشته باشید. اگر فراموش می کنید پس زنگ موبایلتان را تنظیم کنید تا برایتان یادآوری شود. کمی در محل کار راه رفته و یا به بیرون از پنجره نگاه کنید.همچنین نگاه کردن مداوم به صفحه نمایش کامپیوتر بسیار مضر است.

 

۳- مراقبت از چشم ها در برابر تاثیر اشعه ماوراء بنفش با استفاده از عینک‌

 

۴- از ورزش های تقویت چشم استفاده کنید

این نوع ورزش ها لازم هستند و با انجامشان به تدریج تاری کاهش پیدا می کند. انگشتان را چن سانتی متر جلوی صورت نگه دارید. حالا روی انگشت تمرکز کرده و چند لحظه بعد روی چیزی که چند متر از شما فاصله دارد تمرکز کنید. نگاه کردن همزمان به اشیای دور و نزدیک باعث تقویت چشم می شود. وقتی چشم ها خسته هستند دائم پلک بزنید. این کارها به عضلات کمک می کنند تا آرام شده و تاری دید کاهش پیدا کند.

 

۵- هنگام مطالعه از نور کافی استفاده کنید

کسانی که در رختخواب به حالت نیمه نشسته و یا خوابیده در حالیکه کتاب را مقابل چشم گرفته اند مطالعه می کنند، می بایست نور لازم جهت مطالعه را طوری تنظیم نمایند که نور از بالای تخت و یا از چراغ کنار تخت که کمی عقب تر از آن قرار گرفته است به کتاب بتابد. هیچگاه نور نباید بطور مستقیم و از روبرو به چشم بتابد.

 

پیشگیری و کاهش آسیب های فضای مجازی 

  • با توجه به اینکه بیشتر استفاده کنندگان از فضای مجازی نوجوانان و جوانان هستند، فرهنگ سازی برای کاهش پیامدهای آن ضروری است. لذا اطلاع رسانی، آموزش نحوه استفاده صحیح از این فناوری می تواند مؤثر واقع گردد.
  • استفاده از ظرفیت هایی همچون رسانه های دیداری و شنیداری، روزنامه ها، مجلات، نشریات برای نهادینه شدن فرهنگ سایبری.
  • برگزاری جلسات آموزشی از سوی مصادر امور فرهنگی در شهرستان ها به منظور آشنا نمودن و اطلاعرسانی به والدین در مورد فناوری های جدید به ویژه اینترنت و شبکه های اجتماعی مجازی.
  • برگزاری کلاس های آموزشی در مدارس جهت آگاهی دادن به نوجوانان و جوانان در مورد مزایا و معایبفناوری های جدید و نحوه ی استفاده ی صحیح از آنها.
  • تشویق به شرکت در فعالیت های اجتماعی و تقویت این گونه رفتارها توسط والدین.
  • وضع قوانین سختگیرانه تر جهت برخورد با مجرمان جرایم اینترنتی و اجرایی نمودن این قوانین.
  • آگاهی و هوشیاری بیشتر پلیس سایبری در مورد انواع جدید جرایم رایانه ای و اقدام در جهت نا کارآمد کردندسیسه های دشمنان در این زمینه.
  • پخش آگهی های آموزنده از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در رادیو و تلویزیون در جهت افزایشآگاهی خانواده ها در خصوص خطرات ناشی از اینترنت.
  • گذراندن اوقات بیشتری با فرزندان در فضای بیرون از خانه به طوری که فرزندان از نظر عاطفی، احساس خلأنکنند و جهت جبران این کمبود به فضای مجازی پناه نبرند.
  • پخش برنامه های کوتاه آموزشی درباره مزایا و معایب اینترنت از زبان ورزشکاران و هنرمندان محبوبی کهعموما جوانان آنها را الگوی خود قرار می دهند.
  • طراحی بازی های رایانه ای به گونه ای که در آنها انواع خطرات موجود در فضای مجازی و راهکارهایی جهتآشنایی و مقابله با آنها تعبیه شده است.
  • طراحی و تدوین بخشی در کتاب های درسی در ارتباط با آشنایی دانش آموزان با فناوری های جدید،اینترنت و خطرات بالقوه آنها.
  • ساخت و پخش فیلم ها و سریال هایی با موضوع اینترنت و مزایا و معایب آن.
  • استفاده از آموزه های دینی از جمله امر به معروف و نهی از منکر به عنوان نوعی کنترل اجتماعی توسط هرشخص.
  • هنجارسازی های مثبت و ترویج فرهنگ استفاده از اینترنت و فضای مجازی.